Rareș Bogdan: Îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă, în spatele premierului se află președintele Klaus Iohannis / Kelemen Hunor nu susține tăierea sporurilor / Atac voalat la Dan Barna

1 lună in urmă 2

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că nu va ezita să lanseze atacuri la adresa oricărei persoane care îl va boicota pe premierul Florin Cîțu, pe care îl susține „total”, afirmând că sunt destule tensiuni publice și că, imediat după ceva trece bugetul, s-ar putea să apară „niște surprize”, atât din interiorul PNL, cât și în cadrul coaliției. Rareș Bogdan a mai afirmat că „uneori” PNL este deranjat de pornirile „intempestive” ale „tinerilor colegi năbădăioși”.

„Florin Cîțu a reușit să țină economia românească pe linia de plutire (…). Îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă. De asemenea, există un personaj mult mai important decât mine și cu mult mai multă forță decât mine, care se află în spatele lui Florin Cîțu, și acela se numește președintele Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan sâmbătă seara într-o intervenție la Antena 3.

Rareș Bogdan a susținut că nu atacă pe nimeni în acest moment, dar că nu va ezita să lanseze atacuri, atât la adresa membrilor PNL, cât și a partenerilor de coaliție, dacă Florin Cîțu nu va fi sprijinit.

„Dacă cineva va încerca să îl boicoteze pe Florin Cîțu, înainte ca Florin să se ocupe de acea persoană, voi fi unul dintre cei care nu voi ezita să-l atac public și violent pe cel care va face asta”, a mai spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat că un moment tensionat a fost atunci când premierul nu a fost susținut suficient pentru tăierea sporurilor salariale.

Întrebat cine nu l-a lăsat să taie sporurilor, Rareș Bogdan l-a indicat pe vicepremierul Kelemen Hunor.

„O parte dintre cei care nu l-au susținut se numește dl Kelemen Hunor și alți domni care au considerat că în anul ăsta nu mai trebuie să face tăieri de sporuri. Cred că în momentul respectiv Florin Cîțu avea nevoie de susținerea liderilor PNL mai puternic decât o are”, a declarat Bogdan sâmbătă noaptea.

În opinia sa, Claudiu Năsui este „cel mai rezonabil” ministru USR din Guvernul Cîțu.

„Adică cel mai aproape de valorile liberale”, a explicat Bogdan.

Rareș Bogdan a semnalat că există politicieni din coaliție care au un comportament care seamănă „destul de mult cu comportamentul dlui Năstase”. Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă se referă la liderul USR Dan Barna, Rareș Bogdan nu a răspuns nimic, făcând doar o pauză și apoi continuând fraza.

„Dacă vă uitați la faptele săptămânii, s-ar putea să vedeți anumite gesturi (…) gesturile mici. Tatăl meu mi-a spus așa: Dragule, orice vei fi în viață, te rog frumos să saluți femeia de serviciu, să saluți omul de la poartă, să saluți pe oricine ca și când ar fi mai important decât tine. E important să nu sfidezi pe nimeni și să nu încerci să te porți arogant în fața nimănui”, a continuat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele liberal a spus că PNL are „o răbdare extraordinare”, mai ales cu „tinerii colegi nebădăioși”.

„Imediat după ceva trece bugetul, s-ar putea să vedeți în spațiul public niște surprize. Și pornind din interiorul pNL, și în cadrul coaliției. Noi considerăm că suntem așa, un frate mai mare, care poate înțelege anumite porniri intempestive, uneori nervoase, uneori mai puțin potrivite ale tinerilor noștri colegi năbădăioși. Nu ne vom supăra din asta”, a declarat Rareș Bogdan. El a subliniat însă că va ataca atunci când premierul Florin Cîțu nu va fi susținut în măsurile de reformă.

Citește și:

VIDEO Imagini virale cu ochelarii lui Dan Barna, ridicați de un angajat din Parlament/ Liderul USR: Nu mi-am rugat colegii să îi ia de jos. Insinuările că Barna a cerut să i se aducă ochelarii sunt fake. A fost ceva banal

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă