Rareş Bogdan îl spulberă pe Cătălin Drulă. „Să lase ranga la ușă. Nu cedăm, nu îl schimbăm pe Florin Cîțu”

3 săptămâni in urmă 18

Rareş Bogdan îl spulberă pe Cătălin Drulă, în condiţiile în care există tensiuni în coaliţia de guvernare între PNL şi USR PLUS ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

„Să lase ranga la ușă. Am văzut declarația lui Cătălin Drulă, e un ministru bun, dar uneori își uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou, dar sunt convins că își lasă ranga la ușă și că ne vom înțelege bine cu Cătălin.

Prerogativa premierului e că el el garantează pentru miniștri și nu îi putem impune că dacă un ministru nu îl satisface din punct de vedere al aplicării programului de guvernare să nu îl schimbe”, a declarat Rareș Bogdan, conform Digi24.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după ce Cătălin Drulă l-a numit „zombie politic”. „Fiecare membru al Cabinetului va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a făcut referire la reacţia pe care Cătălin Drulă a avut-o în cazul conflictului privind demolarea spațiilor comerciale de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”.

„Nu cedăm, nu îl schimbăm pe Florin Cîțu. Nu dăm alt minister, nu dăm nicio agenție guvernamentală în plus față de ce s-a negociat. Nu vă pot spune că în seară asta după coaliție va ieși fum alb. Probabil ambele partide se vor păstra pe poziții de forță, dar pot să vă garantez că până mâine lucrurile se vor încheia și vom merge mai departe în aceeași formulă”, a adăugat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Scandalul a luat amploare, după ce Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, a spus că premierul Florin Cîţu este un „zombie politic” şi că nu mai are încrederea USR PLUS pe motiv că l-a demis pe Vlad Voiculescu.

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. (…) Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a declarat Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă