Rareș Bogdan, după demisiile miniștrilor USR-PLUS: „Nu renunțăm la Florin Cîțu”

1 lună in urmă 18


Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți, 7 septembrie, că actualul premier rămâne opțiunea liberalilor pentru șefia Guvernului, după ce toți miniștrii USR-PLUS au demisionat din Guvern, iar Cătălin Drulă l-a numit pe Cîțu „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.


„Noi nu renunțăm la Florin Cîțu, este premierul pe care îl susținem. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune să renunțăm la Florin Cîțu”, a transmis Rareș Bogdan, într-o declarație de presă.


El a precizat că scenariul privind o altă propunere de premier„este o intoxicare”. „Informațiile care au apărut în spațiul public potrivit cărora PNL se gândește la o alta variantă de prim-ministru sunt false”, a mai afirmat Rareș Bogdan.


Miercuri, 8 septembrie, la ora 10.00, a fost convocată ședința Biroului Politic Național al PNL, prin videoconferință.


Miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia


Marți dimineață, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile, după ce vicepremierul Dan Barna a spus că premierul Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil această coaliție”.


Fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă i-a transmis apoi un mesaj dur prim-ministrului Florin Cîțu, numindu-l „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.


„Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a adăugat fostul ministru, care a precizat: „Am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă