Rareș Bogdan, după demisiile miniștrilor USR PLUS: „Nu renunțăm la Florin Cîțu”

1 lună in urmă 17

Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți, 7 septembrie, că actualul premier rămâne opțiunea liberalilor pentru șefia Guvernului, după ce toți miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvern, iar Cătălin Drulă l-a numit pe Cîțu „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.

„Nu renunțăm la Florin Cîțu, el este opțiunea noastră pentru funcția de premier și de președinte al PNL. Este omul potrivit în această etapă, o alegere înțeleaptă. Nu abandonăm ideea de guvernare”, a transmis Rareș Bogdan, într-o declarație de presă, apoi a precizat că PNL nu dorește o alianță cu PSD.

„Nu vrem o alianță cu PSD. Cei de la USR PLUS fac alianțe cu AUR, nu noi facem alianțe cu cei care sunt împotriva Europei, împotriva unei Românii funcționale”, a mai spus el.

Miniștrii USR PLUS și-au dat demisia

Marți dimineață, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile, după ce vicepremierul Dan Barna a spus că premierul Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil această coaliție”.

Fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă i-a transmis apoi un mesaj dur prim-ministrului Florin Cîțu, numindu-l „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.

„Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a adăugat fostul ministru, care a precizat: „Am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă