Rareș Bogdan, despre Orban: Vrem să credem că nu ne va încurca, că nu va face jocul AUR și USR-PLUS

1 lună in urmă 18

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, consideră „bizar” faptul că Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au fost „vineri seara deschise după ora 20.00”, pentru a înregistra moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS – AUR în aceeași zi.

Referindu-se la președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, Rareș Bogdan a spus că „nu vreau să cred că a trădat, dar sunt câteva lucruri cel puțin neclare”.

„Niciodată Camera Deputaților și Senatul nu au stat vineri seara deschise după ora 20.00. Asta înseamnă că funcționarii de acolo au fost păstrați până la ora 23.00, pentru a înregistra o moțiune”, a declarat Rareș Bogdan, sâmbătă dimineața, la Timișoara, unde îl susține pe premierul Florin Cîțu în campania electorală pentru șefia PNL.

„Dacă domnul Orban cu adevărat dorește ca acest Guvern să rămână în picioare, și îl atenționez că va rămâne în picioare, și acest premier va rămâne, nu cred că trebuia să-și anuleze programul de la Arad și de la Timișoara, pentru că este puțin ciudat, bizar ca președintele Camerei Deputaților din partidul împotriva căruia este pusă moțiunea de cenzură să stea, să aștepte să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș”, a adăugat europarlamentarul PNL.

Rareș Bogdan s-a declarat surprins de rapiditatea cu care au fost convocate Birourile Permanente Reunite vineri seară și consideră că Ludovic Orban „putea să aibă decența și să-și delege atribuțiile către doamna Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, de la USR, pentru a nu exista niciun fel de suspiciune rezonabilă că domnia sa vrea să meargă pe repede înainte cu procedura moțiunii de cenzură”.

Prim vicepreședintele PNL a precizat că dorește să creadă „în buna credință a domnului Orban, deși ultimele date îmi confirmă că lucrul acesta este din ce în ce mai complicat și mai greu”.

Noi vrem să credem că domnul Orban ne va sprijini în acest demers și nu ne va încurca, nu va face jocul AUR și USR-PLUS, pentru că deja lucrurile bizare se întâmplă.

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan:

Ce spune regulamentul

Regulamentul activităţilor comune ale Senatului și Camerei Deputaţilor prevede că o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de minimum o pătrime din numărul deputaţilor şi senatorilor, se prezintă birourilor permanente, iar președintele Camerei Deputaților, în acest caz Ludovic Orban, trebuie să o comunice Guvernului exact în ziua în care aceasta a fost depusă.

Din cauză că nu s-a întrunit cvorumul vineri seară, ședinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, convocată sâmbătă la ora 11.00, în care urma să se ia act de depunerea moţiunii de cenzură a USR PLUS-AUR, a fost amânată din nou, pentru luni, ora 12.00.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă