Rareş Bogdan, despre majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, propusă de PSD: Impactul bugetar este undeva la 26 de miliarde, astăzi nu există aceşti bani!

2 săptămâni in urmă 25

Rareş Bogdan a afirmat, la Parlament, că negocierile dintre PNL şi PSD sunt complicate, fiind vorba de diferenţele doctrinare şi ideologice dintre ele, precum şi a abordării chestiunilor economice şi sociale.

„Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii”, a declarat europalramentarul PNL Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Valeriu Stoica, despre coaliţia PNL-PSD: „PSD se va impune. Conducerea PNL a reuşit să strice tot ce s-a făcut bun în ultimii 30 de ani”

Liderul PNL a explicat că impactul bugetar al tuturor majorărilor salariale, de pensii şi alocaţii propuse de PSD este undeva la 26 de miliarde.

„Astăzi nu există aceşti bani”, avertizează Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai precizat că „noi am anunţat o majorare la pensii de 7%, care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”.

Citeşte şi: Gheorghe Flutur demască primele certuri între PNL şi PSD privind taxarea luxului. „Noi liberalii nu vrem să îi sancţionăm pe cei care capitalizează”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă