Rareș Bogdan, atac la Ludovic Orban: ”S-a crezut lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte. Regret că nu i-am cerut demisia de la șefia PNL a doua zi după parlamentare”

1 lună in urmă 1

Rares Bogdan, europarlamentar și prim-vicepresedinte PNL, a anunțat duminică, 17 ianuarie, că îl sustine pe premierul Florin Cîțu pentru șefia partidului. Într-un interviu pentru Aleph News, el l-a criticat dur pe Ludovic Orban, actualul lider PNL si presedintele Camerei Deputatilor.

Rareș Bogdan amendează modul în care Ludovic Orban conduce partidul și ia deciziile, denunțând comportamentul discreționar al acestuia.

”Toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit trăncăniți la cap”

”Toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap… În loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a afirmat prim-vicepreședintele liberal.

Rareș Bogdan a folosit la adresa lui Ludovic Orban expresia ”i s-a umflat capul”, expresie utilizată în trecut de Liviu Dragnea la adresa premierilor care i se impotriveau.

Prim-vicepreședintele PNL crede că, după alegeri, Orban ar fi trebuit să renunțe la funcția de președinte PNL și nu la cea de premier și regretă că nu i-a cerut demisia a doua zi după pierderea parlamentarelor.

”E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile și a rămas în funcție”

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte din ultimii 30 de ani care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal.

Rareș Bogdan:

”În momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a avertizat europarlamentarul .

Bogdan a avertizat ca fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Iar ”șansa salvării” e Florin Cîțu, actualul premier.

”Trebuie să ne punem în spatele lui Cîțu, e liberal, e reformist”

”Noi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîțu. Că-l iubesc unii sau nu-l iubesc, Cîțu e liberal, reformist, Cîțu trebuie sprijinit de tot PNL pentru că e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa. Părerea mea e că partidul dacă nu-și înțelege greșelile anului trecut se poate duce sub 20%, fără mari probleme”, a conchis liderul PNL.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă