Rareș Bogdan anunță că până la Crăciun vom avea un nou Guvern: „Avem o majoritate confortabilă cu USR-PLUS și UDMR”

2 luni in urmă 15


Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat, marți, că noul Parlament şi noul Guvern vor fi instalate până la Crăciun. De asemenea, acesta a mai spus  că s-a format o majoritate „confortabilă” de 244 de deputați și senatori, împreună cu USR-PLUS și UDMR, la care se adaugă 16 parlamentari de la minorități, potrivit Digi24.


„Coaliția este clară: PNL-USR-UDMR. E clar că PMP n-a intrat în Parlament, rămân cele trei partide de dreapta cu 244 de deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem o majoritate confortabilă de 260, cu aproximativ 36 în plus față de cei 234 necesari. (...)De aici încolo vom armoniza programele de guvernare. Sperăm ca USR PLUS să accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență (PNRR)”, a anunțat, marți, Rareș Bogdan, potrivit Digi24.


Rareș Bogdan a spus că este posibil să avem un nou Guvern de Crăciun.


„Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că în 21 expiră mandatele aleşilor actuali, deci după data de 21, putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern, în cel mai rău caz cel mai târziu până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un guvern nou”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.


Rareş Bogdan a spus că în discuţiile pentru noua majoritate nu s-a discutat pe ministere, însă primul ministru ar trebui să aibă Ministerul Justiţiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Finanţe şi de Interne.


„Nu am făcut o listă pe care PNL nu le cedează”, a ținut el să precizeze.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă