Rareș Bogdan, acuzat de delapidare. Ce a făcut vicepreședintele PNL

1 săptămână in urmă 18

Unul dintre foștii patroni ai postului de televiziune Realitatea TV, și anume, Elan Schwartzenberg, a făcut o plângere penală împotriva lui Rareș Bogdan, acuzându-l de delapidare și de fals în declarații.

Rareș Bogdan, acuzat de delapidare

„În urmă cu doi ani, unul dintre clienții mei a făcut plăngere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”).

Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare …), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții. Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există*. Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist.

”Se mai întâmplă și la case mai mari”

Termenul în camera preliminară este mâine, ora 9, camera P 8, complet c32 cp, la secția penală a ÎCCJ.

*se mai întîmplă și la case mai mari – Christine Lagarde, actuala șefă a BCE și fost șefă a FMI, găsită vinovată pentru neglijență în serviciu de justiția franceză, a scăpat de pedeapsa penală și de decăderea din dreptul de a tipări trilioane de euro anual, care să ne facă nouă praf salariile, în aceași manieră; dar, desigur, la acești progresești, mari luptători anti-corupție, care se iau la trântă cu „penalii”, se poate, că doar nu sunt Dragnea sau altă ciumă roșie”, a notat Gheorghe Piperea, reprezentantul lui Schwartzenberg, pe pagina lui de Facebook.

De menționat este că europarlamentarul Rareș Bogdan nu a oferit încă un punct de vedere.

Despre Rareș Bogdan

Rareș Bogdan s-a născut la data de 17 septembrie 1974,în  Ocna Mureș, Alba. Acesta este un fost jurnalist de televiziune, actualmente europarlamentar și om politic din România. În 2019 s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL) și a fost pus cap de listă între candidații la alegerile europarlamentare din 2019. Rareș Bogdan a absolvit Școala Generală Lucian Blaga, Liceul Teoretic Petru Maior, apoi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

The post Rareș Bogdan, acuzat de delapidare. Ce a făcut vicepreședintele PNL appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă