Raportul primit de Joe Biden de la serviciile secrete despre originile coronavirusului este neconcludent. Părţi din raport ar putea fi declasificate

1 lună in urmă 28

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a primit un raport de la serviciile secrete despre originile pandemiei de coronavirus.

Raportul primit de Joe Biden de la serviciile secrete despre originile coronavirusului este neconcludent. Părţi din raport ar putea fi declasificate

Getty Images

Potrivit Washington Post, raportul este neconcludent. Raportul prezentat de serviciile secrete nu a putut stabili dacă virusul a trecut în mod natural de la animale la oameni sau dacă a fost rezultatul unei neglijenţe umane şi a fost scăpat dintr-un laborator. Dificultatea serviciilor secrete americane de a determina cu exactitate originea coronavirusului este provocată şi de refuzul autorităţilor chineze de a colabora. Conform publicaţiei americane, comunitatea americană de informaţii va incerca să desecretizeze părţi din acest raport şi să le prezinte opiniei publice în zilele următoare.

În luna mai, Joe Biden a cerut în mod explicit serviciilor secrete să-i furnizeze un raport complet asupra originii coronavirusului. Preşedintele american a stabilit ca acest raport să fie gata în maximum 90 de zile. Încă de la acea dată, comunitatea de intelligence din SUA era împărţită în două tabere: una susţinea ipoteza trecerii de la animale la oameni, iar cealaltă susţinea că acesta a fost scăpat dintr-un laborator. Oamenii de ştiinţă resping complet teoria conform căreia virusul a fost scăpat accidental dintr-un laborator şi cred că acesta "s-a transferat" de la animale la oameni, printr-o "gazdă intermediară".

Chiar Organizaţia Mondială a Sănăţăţii, într-un studiu comun cu China, a susţinut că ipoteza scurgerii dintr-un laborator "este extrem de puţin probabilă". Raportul a fost aspru criticat de SUA, Marea Britanie sau Canada care au acuzat autorităţile chineze că "au refuzat accesul la datele şi probele originale".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 "Am crescut împreună; este o dragoste foarte puternică"

1

Un motociclist portughez a dezvăluit că s-a căsătorit cu sa sora vitregă, după ce au păstrat relaţia amoroasă secretă timp de mai bine de 11 ani. Cei doi urmează acum să devină părinţi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă