Raport INSP: „Se întrunesc criteriile de răspândire comunitară susținută a tulpinei Delta”

1 lună in urmă 17

Se întrunesc criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a tulpinii indiene Delta, arată un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Până pe 5 septembrie au fost raportate 3.166 secvenţieri. Au fost confirmate 2.563 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 807 varianta Delta.

Rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 31,5% în săptămâna 35.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 45 din cauza tulpinii indiene Delta.

„În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta, în condiţiile în care au fost înregistrate cazuri în 38 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total).

INSP precizează că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat.

Vârsta medie a persoanelor decedate, confirmate cu varianta Delta, a fost de 66 ani. 42 de cazuri decedate (93,3%) au avut condiţii medicale pre-existente.

5 cazuri decedate (11%) fuseseră complet vaccinate.

The post Raport INSP: „Se întrunesc criteriile de răspândire comunitară susținută a tulpinei Delta” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă