Raport alarmant: Cele mai multe infectări și decese COVID-19 din ultimele 7 zile, confirmate la nevaccinați - DOCUMENT

1 lună in urmă 16

 Cele mai multe infectări și decese COVID-19 din ultimele 7 zile, la nevaccinați Raport alarmant: Cele mai multe infectări și decese COVID-19 din ultimele 7 zile, la nevaccinați

Majoritatea infectărilor cu SARS-CoV-2 și a deceselor asociate COVID-19 din ultima săptămână au fost confirmate la persoane nevaccinate. Sunt date oficiale ce au fost anunțate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 14:44

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Potrivit ultimului raport INSP, 80,4% din infectările cu coronavirus și 94,7% din decesele COVID-19 înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate împotriva coronavirusului.

În același timp, au fost raportate și decese în rândul persoanelor vaccinate. Astfel, 4% dintre decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă, adică doar cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al INSP publicat miercuri, 25 august. De asemenea, și în rândul celro vaccinați complet au fost, din păcate, înregistrate decese: 1,3% dintre cei care au murit în ultima săptămână erau vaccinați cu schema completă.

Imagine

Cele mai mari FOCARE COVID-19 din România în ultima săptămână

În săptămâna 16 – 22 august, 41.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța, iar 29.7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.

Imagine

Ponderea infectărilor și deceselor COVID-19 din ultima săptămână

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

În ultima săptămână, cele mai multe infectări coronavirus au fost raportate la categoria de vârstă 40-49 de ani - 24% din cazuri, urmate de persoanele de 50-59 de ani - 20% și de cele din categoria 30-39 de ani - aproape 15%.

De asemenea, 86,1% din totalul deceselor COVID-19 au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați.

În același timp, majoritatea celor care au murit din cauza COVID-19 aveau cel puțin o comorbiditate asociată - 94,6%.

Imagine

Evoluția COVID-19 în 18 luni de epidemie în România

Imagine

Întregul Raport săptămânal publicat de INSP pe 25 august 2021 poate fi consultat AICI

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă