Rapid poate inaugura noul stadion printr-un amical cu Ferencvaros! Motivul inedit al propunerii

2 luni in urmă 1

Liga 1: Hermannstadt - Politehnica Iași, duminică, ora 14:00, Digi Sport 1

Liga 1: Academica Clinceni - Dinamo, duminică, ora 21:00, Digi Sport 1

Galerie Foto

Rapid - Ferencvaros, meciul care ar putea inaugura Stadionul Rapid

Structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape gata, după cum au informat cei de la Compania Națională de Investiții, lucrările la interior și exterior avansează și ele, așa cm se lucrează și la definitivarea stratului suport destinat suprafeței de joc.

În aceste condiții, oficialii clubului se gândesc deja la momentul când această arenă va fi gata. Se speră ca la acel moment Rapid să fi promovat deja și să evolueze acolo în Liga 1.

Ca la orice stadion nou, și la Rapid se fac planuri pentru un meci de inaugurare. Lucian Ionescu, directorul de imagine al clubului, a lansat o propunere inedită legată de echipa ce ar putea fi invitată pentru un astfel de meci: Ferencvaros Budapesta.

Motivul pentru care Ferencvaros ar putea fi invitată la București

"Mai mult că sigur ne dorim ca primul meci oficial să fie în Liga 1, în august anul viitor. Sigur, principalul obiectiv este promovarea, dar eu zic că acum nu mai putem face pașii greșiți din sezonul trecut.

Ne propunem să avem o deschidere cu fast care să facă cinste noului stadion. Dacă mă întrebați pe mine, ca o idee personală, n-am dezbătut-o pe larg în cadrul clubului, mi-aș dori un meci Rapid – Ferencvaros Budapesta, o reeditare a unei finale de cupă europeană, dacă-i putem spune reeditare, pentru că acest meci nu s-a jucat la vremea lui din cauza războiului.

Era posibil atunci că formația giulesteană să devină prima echipă românească deținătoare a unui trofeu european", a declarat la Metropola TV Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului.

Competiția la care se referă Lucian Ionescu se numea Cupa Europei Centrale. În 1940, Rapid a ajuns până în ultimul act, acolo unde trebuia să-și dispute trofeul cu Ferencvaros. Numai că finala n s-a mai disputat din cauza războiului. 

Etichete: stadion rapid , rapid ferencvaros
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă