Rămășițele a opt tinere dispărute, căutate de zeci de polițiști într-o pădure din Irlanda. Fetele sunt de negăsit de peste 20 de ani

1 săptămână in urmă 9

De Veronica Micu.
Publicat: 13.10.2021, 12:29.
Actualizat: 13.10.2021, 12:44

Operațiune de amploare a poliției, în pădurile din comitatul Kildare, provincia Leinster, Irlanda. Anchetatorii care investighează dispariția misterioasă a unei studente, Deirdre Jacob, dar și a altor tinere, în urmă cu mai bine de 20 de ani, au declanșat căutări masive în zonă, luni dimineață, după o revizuire a probelor din dosar.

Galerie (9)

Rămășițele a opt tinere dispărute, căutate de zeci de polițiști într-o pădure din Irlanda. Fetele sunt de negăsit de peste 20 de ani

Profimedia / greatplainsparanormal.com

Deirdre Jacob, o tânără de 18 ani care se pregătea să devină profesor la o universitate din Londra, a dispărut în timp ce mergea spre casa ei din Roseberry, Newbridge, comitatul Kildare, la 28 iulie 1998. Poliția irlandeză a publicat o înregistrare filmată de camerele de supraveghere, care surprinde ultimele imagini cu adolescenta. După ce a fost la bancă și oficiul poștal, fata a plecat spre casă. În jurul orei 15.00, Deirdre este văzută pentru ultima dată mergând pe trotuar, pe lângă niște magazine.

Deirdre Jacob este una dintre cel puțin opt tinere care au dispărut fără urmă în estul Irlandei, în provincia Leinster, în anii '90.

În 2018, încadrarea în dosar a fost schimbată la crimă, iar surse din anchetă au confirmat pentru The Jornal că membri ai Biroului pentru Investigații Criminale ar fi audiat un suspect, în Marea Britanie. Au apărut noi martori, astfel că probele și declarațiile anterioate au fost reexaminate de anchetatori.

În timpul acestor reexaminări, au apărut noi elemente și "informații credibile", care i-au condus pe polițiști în zona împădurită de lângă Usk Little, aflată la 16 kilometri de Newbridge.

Polițiștii vor "peria" aproape 3 hectare de pădure, iar căutările vor dura aproape o lună

Inspectorul John Fitzgerald, care conduce operaţiunea de căutare, a afirmat că revizuirea dovezilor a identificat pădurea drept "o zonă de interes", care ar putea fi relevantă pentru anchetă. Căutările au început luni dimineaţă şi vor dura aproape o lună, timp în care poliţiştii vor peria aproape 3 hectare de pădure, pentru a găsi rămăşiţe umane, îmbrăcăminte sau orice material probator care ar putea ajuta la progresul nu doar în cazul Deirdre Jacob, ci și în anchetele care privesc celelalte fete dispărute.

Shane Harrison, corespondent BBC News la Dublin, a declarat că poliția irlandeză suspectează faptul că un bărbat ar fi reponsabil pentru multe dintre aceste dispariții misterioase. Un alt caz de dispariție, cel al lui Jo Jo Dullard, în vârstă de 21 de ani, a fost, de asemenea, actualizat la crimă, la începutul acestui an. Tânăra a dispărut în 1995 din Moone, un orășel aflat tot în comitatul Kildare.

Opt tinere au dispărut fără urmă la granița provinciei Leinster din estul Irlandei, în anii '90

Prima care a dispărut a fost Annie McCarrick, în vârstă de 26 de ani, care a venit la familia ei din Dubli. A fost văzută ultima dată pe 26 martie 1993, într-un restaurant din Glenkallen. Căutarea lui Annie a durat șase luni, dar fără vreun rezultat. Pe 25 iulie 1993, Eva Brennan, în vârstă de 39 de ani, din Rathgar, o suburbie din Dublin, a dispărut. A luat masa cu familia, apoi a plecat spre apartamentul ei, unde nu a mai ajuns niciodată.

Pe 3 ianuarie 1994, a dispărut Imelda Keenan, de 22 de ani, din Waterford. Ultima dată a fost văzută traversând o stradă. La 9 noiembrie 1995, Josephine "Jo Joe" Dullard, în vârstă de 21 de ani, care făcea autostopul de la Dublin la Kilkenny, a dispărut. Un martor ar fi văzut-o ultima dată într-o cabină de telefon, lângă un drum. Pe 13 februarie 1997, a dispărut din Dundalk o tânără de 17 ani, Kiara Breen. La miezul nopții, mama fetei a observat că fiica ei nu mai e în cameră, iar fereastra era deschisă. Pe 23 august 1996, Fiona Pender, în vârstă de 25 de ani, din Tullamore, a părăsit apartamentul iubitului ei John și nu a mai fost văzută niciodată. Fiona era însărcinată în 7 luni.

La 8 februarie 1998, Fiona Sinnott, în vârstă de 19 ani, a dispărut din satul Broadway. Dimineața, Fiona i-a spus iubitului ei Sean că nu se simte bine și trebuie să meargă la medic. Fata a plecat, dar nu a ajuns niciodată la doctor şi de atunci nu a mai fost văzută. Deirdre Jacob, de 18 ani, a dispărut pe 28 iulie 1998, în Newbridge. Ultima dată a fost văzută nu departe de casa părinților.

Acest lanț de dispariții rămâne până în prezent fără precedent în Irlanda. Nici înainte, nici după aceea nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă