Raluca Turcan spune că procentul pentru creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor urmează să fie stabilit

3 săptămâni in urmă 16

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi că liberalii susţin creșterile de venituri, dar că procentul urmează să fie stabilit. "Astăzi nu vom anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin doar de Ministerul Muncii, ci ţin de politica generală a Guvernului", a precizat ministrul, la Palatul Parlamentului. 

"PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate, reducerea inechităţii este o prioritate şi de asemenea sustenabilitatea marilor sisteme publice de pensii şi salarii. Ca să fiu foarte concretă cu dumneavoastră, astăzi nu vom anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin doar de Ministerul Muncii, ci ţin de politica generală a Guvernului", a spus Turcan la Palatul Parlamentului.

Turcan a transmis că procentul pentru majorarea veniturilor urmează să fie stabilit.

"Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat de fiecare dată până acum, stabilim procentul exact. Şi eu am declarat că facem proiecţii la Ministerul Muncii pentru indexări de pensii între 6 şi 12%, majorarea alocaţiilor este deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le avem. Sunt majorări pe care noi le avem în vedere, urmează să anunţăm exact procentul. (...) Avem şi decizie luată deja de a creşte salariul minim începând cu 1 ianuarie", a explicat Turcan.

Potrivit acesteia, nu s-a discutat despre o posibilă cedare de către PNL a Ministerului Muncii.

De asemenea, deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat, joi, după negocierile cu PNL privind măsurile sociale, că social-democrații susțin majorarea pensiilor cu 11% pentru a apăra „cât de cât puterea de cumpărare, nicidecum să o crească”. 

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă