Raluca Turcan: Rolul meu, ca ministru, nu este să ofer garanții că va crește salariul minim

1 lună in urmă 22

Raluca Turcan, ministrul Muncii Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ministrul Muncii Raluca Turcan nu poate garanta creșterea salariului minim pe economie. Asta deși România are unul dintre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, cu cele mai mari taxe și impozite către stat. Mai puțin decât românii câștigă doar vecinii bulgari. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 15:57

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Rolul meu nu este să ofer garanții, este să am negocieri, să prezint avantaje, dezavantaje, să ajungem la decizii. Eu, ca ministru al Muncii, consider că avem nevoie de o creștere a salariului minim predictibilă, sustenabilă, astfel încât să creștem și numărul locurilor de muncă și veniturile oamenilor să fie decente. 

În România avea circa 1,6 milioane de oameni plătiți cu salariul minim pe economie. Pe de altă parte, vreau să știți că România are parte de 2 fenomene extrem de periculoase: munca subdeclarată și, mult mai grav, fenomenul muncii nedeclarate", a afirmat Turcan. 

Miercuri, ministrul Muncii a anunţat patronatele şi sindicatele să se pregătească pentru negocierile cu privire la salariului minim, ]n scenariul că acesta ar putea creşte din 1 ianuarie 2022.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă