Raluca Turcan propune PENSII SPECIALE pe criteriul echității și cerinței de constituționalitate: „Avem deja propuneri punctuale”

1 lună in urmă 16

Ministrul Muncii - Raluca TurcanMinistrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a avut, din nou, discuții cu reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu. Ministrul a transmis că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 15:29

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Punctele de vedere primite astăzi de la reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu vor fi transmise grupului de lucru al coaliției, pentru a intra în analiză începând cel mai probabil de săptămâna viitoare. Rolul care revine grupului de lucru pe pensii speciale de la nivelul coaliției este acela de a finaliza variantele de modificări pornind de la cele cinci propuneri avansate deja de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și integrând totodată punctele de vedere exprimate de categoriile vizate.

În cadrul acestei a doua întâlniri cu beneficiarii de pensii de serviciu, am constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile. Mai mult, pentru anumite domenii avem deja propuneri punctuale, urmând ca zilele viitoare să intrăm în discuții mai aplicate și cu alte categorii profesionale.

Analiza legislației în vigoare în momentul de față, dar și a jurisprudenței Curții Consituționale, pe care o realizăm împreună, ar trebui să ne conducă la propuneri care să răspundă atât criteriului echității, cât și cerinței de constituționalitate, a transmis, luni, Raluca Turcan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă