Raluca Turcan nu a plătit încă amenda primită pentru că nu a purtat mască: Mai am cred că 10 zile până s-o plătesc / Săptămâna trecută, ministrul Muncii a anunțat că a solicitat să fie amendată, iar premierul îi ceruse să plătească amenda

1 lună in urmă 8

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că încă nu a plătit amenda de 500 de lei primită săptămâna trecută pentru că nu a purtat mască la o acțiune de împădurire, precizând că a primit înștiințarea prin poștă, dar că mai are 10 zile timp să o plătească la jumătate din valoare, altfel o va plăti la valoarea întreagă.

Întrebată dacă a plătit amenda primită pentru că nu a respectat măsurile sanitare și nu a purtat mască, Raluca Turcan a spus: „Mai am cred că 10 zile până s-o plătesc”.

„Am primit înștiințarea în cutia poștală. Am 15 zile în care pot să plătesc jumătate. Din 500, 250, dacă nu, o plătesc la valoarea întreagă”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24.

Raluca Turcan a spus că, pentru ea, toată această poveste este „o lecție de viață”.

„Nu ai voie ca lider politic important și factor de decizie să lași nicio secundă garda jos, pentru că, și o secundă din 100 de secunde dacă ai lăsat garda jos, semnalul este negativ și suporți consecințele”.

Raluca Turcan a mai spus că a fost „o clipă de neatenție pe fond”, pentru care îi pare „foarte rău”.

Raluca Turcan a fost amendată de poliție, joia trecută, pentru nepurtarea măștii de protecție, după ce Ministrul Muncii s-a înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un minor. Raluca Turcan și alte cinci persoane au fost amendate cu 3.000 de lei în total pentru că nu purtat mască.

Cu o zi înainte, miercuri, Raluca Turcan, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a solicitat să fie amendată după ce în weekend a participat la o acțiune de împădurire fără a respecta regulile de distanțare și fără a purta mască.

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a scris Turcan pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a spus, în aceeași zi, însă că a sunat-o dimineața pe ministra Muncii, Raluca Turcan, pentru a-i spune să meargă să plătească amenda aferentă nerespectării obligativității purtării măștii de protecție.

De asemenea, șeful guvernului a susținut că i-a spus același lucru și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și el surprins în Parlament fără mască.

„Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor… şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească”, a spus Cîțu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean (foto deschidere) și alți liberali au participat la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască. Cei doi oficiali sfidează regulile de distanțare chiar a doua zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări. Noile restricții au scos în stradă mii de oameni în marile orașe ale țării.

Sursa Foto: Turnul Sfatului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă