Raluca Turcan: „În România, pensiile și salariul minim sunt foarte mici, iar nivelul sărăciei este îngrijorător”

2 săptămâni in urmă 13

Ministrul Muncii - Raluca Turcan Ministrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a declarat, vineri, că pensiile şi salariul minim sunt foarte mici în România şi, în general, nivelul sărăciei este îngrijorător.

VINERI, 23 APRILIE 2021, 21:01

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială; avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie.

Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască într-un mod decent", a declarat Raluca Turcan vineri, într-o conferință de presă.

„Cei mai vulnerabili dintre vulnerabili sunt vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale sau familiile cu mulți copii aflate în asistență socială. Pentru fiecare din acești oameni aflați în asistență socială o sumă de bani nu mai este suficientă", a mai spus Raluca Turcan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă