Raluca Turcan: „Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-a creat”

1 săptămână in urmă 22

Raluca Turcan/sursa foto: INQUAMRaluca Turcan/sursa foto: INQUAM

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reacționat, printr-o postare pe o rețea socială, la anunțul făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, referitor la o moțiune simplă depusă împotriva liderului PNL. Membrul Executivului Cîțu a făcut și câteva precizări referitoare la un proiect venit în sprijinul medicilor răpuși de coronavirus.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 20:05

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Raluca Turcan: „Marele lider PSD (Marcel Ciolacu, n.r.) se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morți de COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020. Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu și pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care pesediștii vor să le acopere cu vorbe.

Țara arde și baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor morți de COVID. Ce am anunțat astăzi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea și completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19. Proiectul clarifică aspecte referitoare la sursa de finanțare a pensiei de urmaș, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile ocazionate de decesul personalului medical care a participat la acțiuni medicale împotriva COVID-19 și a ajutorului lunar acordat părinților în condițiile în care decedatul era singurul întreținător al părinților săi.

Grabnic la vorbă, dar încet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie să știe, că Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atât de la legislația vizând drepturile de asigurări sociale în sistemul public de pensii, cât și de la legislația vizând drepturile de pensie în sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificată pentru a clarifica instituțiile responsabile cu stabilirea și plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele instituțiilor plătitoare.”

Raluca Turcan a menționat în postare și ce categorii vor fi incluse în proiectul guvernamental. De asemenea, ministrul a vorbit și despre pensia de urmaș, care va reprezenta în acest caz 75% din salariul de bază.

Raluca Turcan: „Proiectul guvernului introduce și cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum și unele clarificări referitoare la dreptul la pensia de urmaș care reprezintă 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmează să beneficieze copiii până la împlinirea vârstei de 16 ani, dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, respectiv pe toată durata invalidităţii de orice grad, ivită anterior vârstelor menționate.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă