Raluca Turcan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Taxele nu se măresc. Cinismul PSD a mers atât de departe, încât a propus o lege care prevedea un ajutor pentru urmașii medicilor morți de COVID-19 fără conțină suma care trebuia acordată

1 săptămână in urmă 128

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a răspuns, miercuri, acuzațiilor liderului PSD, Marcel Ciolacu, afirmând că „taxele nu se măresc” și că proiectul propus de PSD și adoptat în campania electorală, care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru urmașii medicilor morți de COVID-19, nu prevedea și care este suma pe care o pot primi aceștia.

„Taxele nu se măresc, au țipat lucrul acesta și în campania electorală și se vede că nu s-a întâmplat”, a spus Raluca Turcan, la Antena 3.

În privința legii care prevede ajutor pentru urmașii medicilor morți de COVID-19, Raluca Turcan a explicat că instituțiile din subordinea Ministerului i-au transmis că legea propusă de PSD avea lipsuri și trebuiau clarificate mai multe aspecte. În acest sens, a fost elaborată o ordonanță de urgență, care a fost discutată cu Ministerul Sănătății.

„Cinismul lor (al politicienilor PSD, n.r) a mers atât de departe, încât în plină campanie electorală au propus o lege prin care, pe bună dreptate, să acordăm un ajutor familiilor afectate, însă acel proiect de lege nu conținea nici suma care trebuie acordată, nici ce instituție face lucrul acesta, nici o definire clară a categoriilor”, a spus Raluca Turcan.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, că formațiunea sa politică va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ciolacu apreciază că Raluca Turcan „habar nu are nici măcar ce legi a votat”.

„Raluca Turcan nu ratează nicio zi pentru a se face de râs! Astăzi ne-a povestit cum va face un proiect care să ofere sprijin pentru familiile medicilor care au decedat de coronavirus. E clar! Doamna Turcan habar nu are nici măcar ce legi a votat. Da, dna Turcan, acum fix un an, în aprilie, aţi votat legea PSD prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul să primească o pensie de urmaş egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv. În loc să vă faceţi de râs prin conferinţe, mai bine aţi aplica legea deja votată şi promulgată, dna Turcan”, a comntat Ciolacu pe contu său de Facebook.

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă