Raluca Turcan, după întâlnirea cu PSD: ”Susținem majorarea veniturilor. Nu vom anunța niciun procent astăzi. Urmează să mai avem discuții tehnice”

3 săptămâni in urmă 18

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat, joi, după întâlnirea cu PSD, că liberalii și social-democrații ”nu sunt despărțiți” de majorarea veniturilor, dar că încă n-au reușit să cadă la înțelegere pe procentul cu care vor fi majorate pensiile și alocațiile.

Turcan a spus că au fost luate și decizii referitoare la susținerea familiilor și digitalizare, urmând ca PNL și PSD să se mai întâlnească pentru a stabili puncte de vedere concrete pe principalele probleme legate de deciziile Ministerului Muncii:

  • „Majorarea veniturilor nu este un lucru care să ne despartă. Sunt puncte de vedere pe care ne-am întâlnit și urmează ca în funcție de rezultatul discuțiilor pe fiscalitate și a deciziilor politice să anunțăm… PNL susține majorări de venituri. Așa cum am spus, începând de anul viitor, alocațiile, pensiile urmează să fie indexate, reducerea inechităților este o prioritate. Astăzi nu vom anunța niciun procent pentru că aceste majorări nu țin doar de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului. Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar și în funcție de venituri stabilim procentul exact. Am declarat că facem proiecții la Ministerul Muncii pentru indexări de pensii între 6 și 12%. Întotdeauna un program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii. Principiile sunt de a reforma sistemul de pensii și salarizare, să continuăm reforma, să venim cu servicii integrate, veniturile să crească inclusiv pentru cei care muncesc. Trebuie să găsești puncte de vedere în comun în măsura în care iei în calcul un program de guvernare. Decizii am luat astăzi pe domenii pe care ne-am înțeles: susținerea familiei, digitalizare… Pe domenii pe care le urmărim ca dimensionare urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe. .

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă