Raluca Turcan: Dacă pensionarii au primit mai mulți bani, i-ar putea da înapoi

1 lună in urmă 26

Raluca Turcan si Florin Cîțu Raluca Turcan si Florin Cîțu

Problema pensiilor calculate greșit este „un bolovan care stă să cadă”, spune ministrul Muncii. Raluca Turcan a afirmat că, dacă pensionarii au primit mai mulți bani decât aveau dreptul, în urma unei erori, prejudiciul va fi achitat în funcție de caz, fie de stat, fie chiar de pensionar. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 15:20

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Evident că dacă sunt erori, vor fi corectate. Ne-am asumat că nicio pensie nu va scădea. Concret, daca un pensionar a primit mai multi bani…se evaluează (...) și în funcție de unde se identifică culpa, se va decide. Nu pot să generalizez, pentru că apoi iar se spune că uite ce a anunțat Turcan", a declarat ministrul Muncii. 

Raluca Turcan a anunțat, pentru perioada următoare, suplimentarea personalului necesar pentru digitalizarea dosarelor de pensie cu 1.000 de persoane, care ar urma să lucreze până în 2022 la digitalizarea dosarelor.

în prezent, potrivit datelor oficiale, la nivelul caselor de pensii mai există încă 250.000 de dosare de pensii cu şină, 1,3 milioane de dosare într-un format digital primitiv, iar restul până la 5 milioane trebuie updatate din punct de vedere informatic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă