Raluca Turcan: „Coaliţia va merge mai departe, asta spun şi matematica şi raţiunea”

2 săptămâni in urmă 8

Foto arhivă guvern Foto arhivă guvern

Coaliţia de guvernare va merge mai departe, însă pentru a funcţiona bine este nevoie de calm şi bună-credinţă, a afirmat, marţi seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

MARŢI, 20 APRILIE 2021, 22:33

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

„Coaliţia va merge mai departe, asta spun şi matematica şi raţiunea, iar cine nu înţelege înseamnă ca practic îşi ratează misiunea de om politic care a fost trimis în Guvern să guverneze. Aş vrea să fie clar că acest Guvern practic a primit încredere pentru a rezolva nişte probleme care trenează de ani de zile. Oamenii nu sunt interesaţi de meciurile din Coaliţie, de replicile tăioase, ci vor să vadă rezultate. Cum poţi să obţii rezultate în Guvern? Dacă miniştrii îşi fac treaba, dacă premierul lucrează bine cu miniştrii şi dacă în Parlament există o majoritate solidă să susţină acest Guvern. Acestea sunt nişte cerinţe clare de eficienţă. Cred că este momentul ca tot ce a părut şi a fost conflict în ultimele zile să fie pus deoparte şi să ne concentrăm pe rezultate.(...) Orice elemente de acord sunt binevenite, însă pentru a funcţiona bine o coaliţie are nevoie de calm şi bună credinţă. Aceste condiţii sunt îndeplinite doar dacă partidele ţin cu dinţii la aceste condiţii, şi anume să fie concentrate pe construcţie, pe rezultate şi nu pe ciondăneli”, a spus Raluca Turcan la un post TV.

Aceasta a dat ca exemplu faptul că ultimul scandal, legat de demiterea ministrului Sănătaţii, Vlad Voiculescu, a scăzut nu doar încrederea în Guvern ci chiar şi în campania de vaccinare.

„Vă dau un exemplu de cât de mult rău a putut să facă ultimul scandal. Toate informaţiile contradictorii lansate în spaţiul public de fostul ministru al sănătăţii au scăzut nu doar încrederea în oamenii politici, nu doar încrederea în Guvern, ci chiar şi în campania de vaccinare. România a început foarte bine această campanie de vaccinare şi din nefericire, pentru faptul că actorii cheie din acest program, din această linie de guvernare, au fost absorbiţi de alte elemente de detaliu au reuşit ca în spaţiul public discuţia să nu mai fie la fel de consistentă în privinţa necesităţii vaccinării. Ori, vaccinarea reprezintă uşa deschisă spre revenirea la normalitate. Am reuşit să avem vaccinuri, am reuşit să avem centre de vaccinare suficiente, să se creeze unităţi mobile, trebuie doar resădită încrederea şi încrederea se resădeşte dacă toţi membrii Guvernului şi membrii Coaliţiei se aşează la aceeaşi masă cu calm, înţelepciune, raţiune şi pun rezultatele pe primul loc”, a explicat ministrul Muncii.

Ea a subliniat că noul ministru al Sănătăţii va avea o agendă complexă, nu doar partea de vaccinare, care este esenţială şi care este coordonată de premier, căruia trebuie să-i ofere tot sprijinul, ci trebuie să urmărească şi elemente de reformă în sistemul sanitar, care nu este unul uşor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă