Raluca Turcan, anunț despre proiectul care permite continuarea activității până la 70 de ani: „Facem eforturi pentru a-l finaliza”

4 săptămâni in urmă 1

Ministrul Muncii - Raluca TurcanMinistrul Muncii - Raluca Turcan

Raluca Turcan - ministrul Muncii a anunțat, marți seara, că proiectul care permite persoanelor care au ajuns la vârsta de pensionare să își continue activitatea până la 70 de ani, dacă doresc acest lucru, se află în etapa de transparență decizională și ar putea intra la dezbateri în Parlament în aproximativ două săptămâni.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 20:33

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Proiectul care permite persoanelor care au ajuns la vârsta de pensionare să își continue activitatea până la 70 de ani, dacă doresc acest lucru, se află acum în etapa de transparență decizională.

Știu că este un proiect așteptat și facem eforturi pentru a-l finaliza și pentru a trimite în Parlament un proiect de lege cu principii corecte.

În acest context, am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu reprezentanții confederațiilor sindicale. Am preluat toate observațiile formulate de partenerii sociali și, în etapa următoare, le vom analiza pentru a completa apoi proiectul aflat în dezbatere publică. Ne-am propus ca, în aproximativ două săptămâni, propunerea de act normativ să fie discutată și aprobată în Guvern, pentru a putea fi apoi înaintat Parlamentului spre dezbatere”, a transmis Raluca Turcan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă