Raluca Turcan: ”Anul acesta, sistemul de salarizare este bătut în cuie. Nu vreau să creez așteptări false”

1 lună in urmă 3

Raluca TurcanRaluca Turcan

Raluca Turcan a declarat, joi, la Suceava, că anul acesta nu se va schimba nimic în ceea ce privește sistemul de salarizare. Ministrul Muncii a explicat că modificarea legislației este un proces complex, care durează.

JOI, 04 MARTIE 2021, 23:00

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Turcan a subliniat că nu vrea să creeze așteptări false în rândul populației. 

”Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (...) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta. Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (...) Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (...) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate'”, a spus ministrul Muncii.

Turcan a adăugat că introducerea grilei de salarizare ar putea fi operată şi în cazul administraţiilor publice locale şi că a primit chiar solicitări în acest sens din partea acestor asociaţii profesionale.
'”Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional. Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal'”, a mai spus ministrul Muncii. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă