Raluca Turcan: “Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de 2 ani. Am descoperit copii fără CNP. Este teribil!”

2 luni in urmă 3

„Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP? Este teribil!”, a punctat Raluca Turcan.

“Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de 2 ani. Acastă campanie de verificare a ajutoarelor sociale are în primul rând scopul de a calibra nivelul ajutoarelor sociale pentru că 157 lei pentru o persoană aflată în nevoie reală de asistență sociale sunt total insuficienți. Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP. Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP? Este teribil. Pentru ei am deschis ajutoare sociale așa cum am deschis și pentru alte persoane vulnerabile pe care le-am identificat”, a spus ministrul Muncii..

Potrivit Ralucăi Turcan, în România avem 30% familii monoparentale cu peste 3 copii.

„Pentru ei, 157 lei nu reprezintă aproape nimic. Au nevoie de educație, sănătate, consiliere, sprijin de zi astfel încât să fie scoși din sărăcie. Avem 6 miliarde euro fonduri europene în viitorul exercițiu financiar pe care avem obligația să-i cheltuim țintit”, a mai arătat ea.

Dintre cei verificați, spune Turcan, 10% au primit repartiție pentru un loc de muncă: au fost trimiși la angajatori.

Dezbaterile privind Legea Bugetului pe 2021 continuă în Parlament. Ce ministere sunt pe lista de astăzi

Dezbaterile privind Legea Bugetului pentru 2021 continuă sâmbătă în Parlament. Sunt programate dezbateri la bugetele Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministeruuil Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor, acţiuni generale şi anexele, dar şi la bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

La proiectul legii bugetului de stat au fost depuse 3.169 de amendamente.

Potrivit calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, până sâmbătă, la ora 14,00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema bugetului este programată să înceapă luni la ora 16,00, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, conform Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă