Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu de la WTA Roma! Şansa pentru primul titlu Premier 5 al carierei

5 luni in urmă 27

Raluca Olaru s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, alături de Anna Lena Friedsam. Cele două le-au învins pe favoritele numărul şapte ale competiţiei, Shuko Aoyama şi Ena Shibahara, scor 3-6, 6-2, 10-8. Este prima finală de turneu Premier 5 pe care o dispută Raluca Olaru.

În finala turneului de la Roma, Olaru şi Friedsam le vor înfrunta pe învingătoarele din duelul Su wei Hsieh / Barbora Strycova – Hayley Carter / Luisa Stefani. Această a doua semifinală va începe peste doar câteva minute. Iar finala de dublu a competiţiei va avea loc duminică. Programul penultimei zile va fi anunţat în această seară.

Raluca Olaru, prima finală de categorie WTA Premier 5 a carierei. Poate să ajungă până pe locul 31 WTA dacă va câştiga turneul

Pentru calificarea în finala probei de dublu de la Roma, Raluca Olaru şi Anna Lena Friedsam primesc un cec în valoare de 40.000 de euro. De asemenea, primesc şi 585 de puncte WTA de fiecare în clasament. În cazul în care vor reuşi să se impună şi în finala de duminică, Raluca şi Anna Lena primesc 62.250 de euro. Şi 900 de puncte WTA. Olaru şi-ar dubla astfel veniturile din 2020, după ce a încasat 31.970 de euro până acum anul acesta.

Raluca Olaru va avea o ascensiune foarte importantă în clasamentul WTA după această primă finală Premier 5 a carierei. Urcă 18 locuri în clasament şi ajunge pe poziţia 37. Iar cu un succes în finala de duminică, Raluca ar urma să urce până pe locul 31. Ar fi cea mai bună clasare a carierei pentru Raluca Olaru, care a fost pe locul 32 mondial la dublu în august 2017.

Raluca Olaru a câştigat nouă titluri WTA de-a lungul carierei. Rabat, Strasbourg (2018), Bucureşti, Hobart (2017), Tashkent (2008, 2016), Linz (2014), Nurnberg (2013), Acapulco (2011). De asemenea, a pierdut alte zece finale la nivel WTA. Inclusiv una în luna august, la Praga, acolo unde a jucat alături de Monica Niculescu.

The post Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu de la WTA Roma! Şansa pentru primul titlu Premier 5 al carierei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă