Rafila: România are una dintre cele mai rapide creșteri din Europa a cazurilor de COVID / Am pus la punct un sistem credem funcțional, rămâne să-l testăm

2 săptămâni in urmă 11

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, la Constanța, că România are una dintre cele mai rapide creșteri din Europa a cazurilor de COVID și a precizat că a fost pus la punct un sistem care ar trebuie să fie funcțional pentru ca pacienții să ajungă mai repede la testare și evaluare.

„E una dintre cele mai rapide creșteri din Europa din punct de vedere al ratei bazale de reproducere a infecției. Avem o creștere săptămânală de 1,5 ori a numărului de cazuri”, a precizat Alexandru Rafila după ce în ultima zi s-au înregistrat peste 8.800 de cazuri, dublu față de ziua precedentă.

Ministrul a menționat că problema este când se va opri această creștere, iar Ministerul Sănătății monitorizează îndeaproape situația.

„Am pus la punct un sistem funcțional credem, rămâne să-l testăm, care presupune testarea rapidă prin medicii de familie, evaluarea inițială la medicul de familie, ulterior la centrele de evaluare (…)”, a explicat Alexandru Rafila.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă