Rafila, propus ministru al Sănătății: Am în program creșterea accesibilității la testarea COVID pentru orice persoană care bănuiește că ar putea fi infectată. Trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii și să încetăm cu medicația de acasă

5 zile in urmă 7

Deputatul PSD Alexandru Rafila, care va fi propus ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă, a declarat, marți, că are în program creșterea accesibilității la testarea COVID pentru orice persoană care bănuiește că ar putea fi infectată și a precizat că, în perspectiva valului 5 al pandemiei, trebuie dezvoltate serviciile ambulatorii și să încetăm cu medicația de acasă.

Rafila a precizat că, de 5 zile, avem o rată de reproducere a virusului scăzută, de 0,67.

Despre ce trebuie făcut în perspectiva valului 5, Alexandru Rafila a declarat că primul lucru este asigurarea accesului precoce al pacienților la servicii ambulatorii și încurajarea oamenilor ca de la primele simptome să se prezinte la medic.

Deputatul PSD a subliniat că în valul 4 numărul mare de pacienți cu forme grave ale bolii a fost cauzat de prezentarea tardivă la medic, așa cum arată și raportul OMS.

„Soluțiile sunt de dezvoltare a serviciilor ambulatorii. Trebuie să ne ajute medicii de familie și atât cât se poate tratamentul de administrat corect în ambulatoriu. Să încetăm cu medicația care nu are de-a face cu infecția și care e practicată pe scară largă în România – medicația de acasă”, a precizat Rafila.

Alexandru Rafila a amintit că în valul 4 România a fost pe primul loc în lume la mortalitate, iar acest lucru nu e întâmplător, pentru că „această neîncredere a oamenilor în sistem medical, în autorități a făcut ca oamenii să se prezinte tardiv la medic”.

„Eu am în program creșterea accesibilității la testare. Orice persoană care bănuiește că ar putea fi infectată trebuie să se testeze”, a mai spus Rafila.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă