Rafila: Pentru doamna secretar de stat Moldovan, care e o persoană mai ascetă, carantina poate să fie o soluție minunată. Ministerul Sănătății și doamna secretar de stat nu au făcut nimic trei luni de zile ca să nu ajungem aici

3 săptămâni in urmă 9

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, într-o emisiune difuzată duminică de Digi24, că pentru Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, „care e o persoană mai ascetă, carantina poate să fie o soluție minunată”, însă Ministerul Sănătății nu a făcut nimic trei luni de zile ca să nu ajungem aici.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, miercuri, la Digi FM, că „două săptămâni de carantină ar face minuni”, însă termenul carantină sperie și aceasta ar fi cu greu acceptată, mai ales de populație.

Solicitat să-și spună punctul de vedere față de această soluție, medicul Alexandru Rafila a replicat: „Carantina poate să fie o măsură eficientă când sistemul de sănătate este la limită. Nimeni nu și-o dorește, dar poate să fie o soluție”.

Deputatul PSD a adăugat că Ministerul Sănătății nu a făcut nimic timp de trei luni „ca să nu ajungem în această situație minunată de a intra în carantină”.

„Pentru doamna secretar de stat Andreea Moldovan, care e o persoană mai ascetă, carantina poate să fie o soluție minunată. Însă nu pot să fiu de acord cu inacțiunea Ministerului Sănătății din ultimele trei luni. Carantina poate fi necesară, dar nu pot să spun că e minunată, mai ales că Ministerul Sănătății și doamna secretar de stat care spune acest lucru nu au făcut nimic trei luni de zile”, a subliniat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că el nu ar lua decizia unei carantine naționale, ci o decizie care să răspundă nevoii de sănătate publică la nivel regional sau local.

„În județul Harghita de exemplu, incidența este mică. Eu nu am de ce să aplic astfel de măsuri într-un județ care nu are cazuri, și nu are cazuri în mod real”, a spus Rafila.

Deputatul PSD a criticat incoerența mesajelor guvernanților și faptul că testarea pentru COVID rămâne la un nivel scăzut.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă