Rafila, după decesele de la ”Victor Babeș”: Este o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității

4 săptămâni in urmă 25


Senatorul PSD Alexandru Rafila a susținut luni seară, la scurt timp după ce trei pacienți COVID au murit din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, că nenorocirile care se produc în spitalele din România sunt cauzate de lipsa organizării și a responsabilității, potrivit Mediafax, citată de Digi24.


Medicul Alexandru Rafila îi acuză pe guvernanți de lipsă de organizare și de iresponsabilitate.


„Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat senatorul PSD Alexandru Rafila luni seară, la România TV.


De asemenea, reprezentantul României la OMS a mai spus că politicienii de la guvernare încearcă să găsească vinovați.


„Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș”, a precizat Rafila.


Trei pacienți COVID-19 au murit, luni seara, din cauza unei defecțiuni la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.


Alți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale din București. De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă