Rafila, despre prevenirea eventualelor incendii în spitale în valul 5 al pandemiei: "Nu sunt magicianul la acest minister"

2 săptămâni in urmă 20

 INQUAM/Ilona Andrei Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Inspecția sanitată de stat a evaluat instalațiile din aproape 300 de spitale din România și, "din păcate, sunt unele instalații foarte, foarte vechi, nerevizuite". Declarația îi aparține chiar ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a făcut această afirmație referirindu-se la măsurile ce pot fi luate pentru evitarea unor eventuale incendii în spitale în valul 5 al pandemiei, în condițiile în care autoritățile se așteaptă din nou la o suprasolicitare a unităților medicale.

MIERCURI, 29 DECEMBRIE 2021, 14:05

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

"Prin programul de investiții de la Ministerul Sănătății, dar și autoritățile locale, vom încerca să ajutăm aceste spitale, astfel încât zonele critice, precum secțiile ATI și cele unde se lucrează cu oxigen, să beneficieze de condiții de siguranță cât mai bune. Ele nu pot fi perfecte, astea sunt spitalele din România.

Trebuie să existe, în mod evident, o responsabilitate a managementului acestor unități, care nu poate să se derobeze de această sarcină. Indiferent cine este proprietarul spitalului - Ministerul Sănătății sau autoritatea locală - sunt necesare verificarea siguranței și mai ales training-uri cu personalul în aceste zone de risc mare. Comportamentul uman este de foarte multe ori declanșator și trebuie făcute training-uri până când oamenii cunosc procedurile și le respectă", a spus ministrul Sănătății, citat de HotNews.ro.

Alexandru Rafila a subliniat, însă, că nu are "o baghetă magică", spunând că el nu este "magicianul la acest minister".

Ministrul a dat, totuși, asigurări că autoritățile din sănătate fac "tot ce este omenește": "Lucrăm în fiecare zi până la 10-11 seara încât să facem funcțional sistemul de sănătate și să punem la dispoziția oamenilor toate resursele pe care le avem și le putem avea în această perioadă. Timpul nu este în favoarea noastră".

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă