Rafila, despre gestul polițistului de a atinge cu piciorul trupul uneia dintre fetele lovite cu mașina: „Moral, mi se pare mai grav decât fapta în sine”

1 săptămână in urmă 42

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, vineri seară, la Digi24, despre accidentul provocat, miercuri, de un polițist, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, în urma căruia o fetiţă de 13 ani a murit, iar o alta a fost rănită grav.

”Lucrul care mie mi se pare foarte grav, dincolo de lipsa de atenție care a dus la acest tragic accident, cel puțin din imaginile pe care le-am văzut, cred că se referă la lipsa de empatie, de umanitate”, a spus Alexandru Rafila, referindu-se la imaginea surprinsă de un martor de la locul tragediei și publicată de Libertatea.

Nu știu dacă lucrul ăsta se sancționează, dar din punct de vedere moral mi se pare mai grav decât fapta în sine.

Alexandru Rafila:

În imagine se vede cum agentul stă în picioare deasupra fetiței întinse pe asfalt, cu o dâră de sânge în zona capului. În zona trunchiului fetiței, este pantoful polițistului. Vârful e lipit de geaca fetei.

 "Moral, mi se pare mai grav decât fapta în sine"

Intenția agentului nu este clară. O martoră a declarat, însă, în direct la Antena 3, că, după impactul în urma căruia o fată de 13 ani a murit, polițistul s-a dat jos din mașină și ar fi împins trupul acesteia, pentru a vedea în ce stare se află.

Polițistul din București care a intrat cu mașina în două fetițe, de 11 și 13 ani, și a accidentat-o mortal pe a doua dintre ele, este acuzat de ucidere din culpă. El va fi cercetat în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat, vineri seară, că agentul a fost pus la dispoziţie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă