Raed Arafat va ataca la Inalta Curte decizia de anulare a ordinului privind carantina in Timisoara

1 lună in urmă 2

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a anuntat vineri seara, la Digi 24, ca va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decizia Curtii de Apel prin care ordinul semnat de el, privitor la instituirea carantinei pentru 72 de ore in Timisoara, a fost anulat.

"Nu este definitiva, inca nu este definitiva, mai avem Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a mai intamplat sa fie ceva anulat la Curtea de Apel si castigat la Inalta Curte", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Intrebat daca va ataca decizia Curtii de Apel Bucuresti, acesta a spus: "Fara nicio discutie".

"Motivul pentru care am luat decizia sa semnez ordinul temporar, pentru ca era un ordin cu limita clara, de 72 de ore, pentru a gasi o solutie. Daca nu se gasea solutie, la 72 de ore inceta ordinul si inceta orice carantina la Timisoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru ca era un lucru fara precedent, ca intr-un Comitet pentru Situatii de Urgenta sa se puna sub semnul intrebarii si sa se forteze chiar impotriva recomandarii autortitatilor sanitare", a mai spus Raed Arafat.

Ordinul prin care seful DSU, Raed Arafat, a decis sa prelungeasca restrictiile la Timisoara cu trei zile, in perioada 22- 24 martie, a fost anulat de Curtea de Apel Bucuresti. Hotararea era luata peste cea impusa de Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis de sambata trecuta, care oprise carantina.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a reactionat dupa ce instanta de judecata a anulat ordinul sefului DSU, Raed Arafat, de prelungire a carantinei la Timisoara, in perioada 22-24 martie, si vrea scuze publice de la seful DSU.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă