Raed Arafat susține o carantină prelungită de noapte: „Este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea”

3 săptămâni in urmă 2


Șeful DSU Raed Arafat a afirmat la Digi24 că în cursul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricții suplimentare, pentru ca activitățile neesențiale să fie reduse.


Întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a răspuns că da, însă în anumite condiții.


„În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care încep de la 18.00, în Franța, de la 21.00 în alte țări, iar la noi la 22.00. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea, care duc la răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat, marți seară, la Digi24, conform hotnews.ro.


Șeful DSU a subliniat însă că nu se pune problema unei carantine totale.


„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc, nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse”, a precizat secretarul de stat în MAI.


Raed Arafat a mai menționat că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni: „Nu înseamnă mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”.


Precizările lui Arafat au venit în contextul în care cifrele privind epidemia COVID-19 în România sunt în creștere.


Marți, 23 martie, au fost raportate peste 6.000 de infectări și 174 de decese COVID, iar numărul de pacienți la ATI a atins un nou record, 1.367, cu aproape 30 mai mulți decât în ziua precedentă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă