Raed Arafat: "Suntem pe un platou. Vom avea în continuare zile cu un număr destul de mare de decese"

1 lună in urmă 9

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 16:22

91 citiri

 "Suntem pe un platou. Vom avea în continuare zile cu un număr destul de mare de decese"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că România se află pe un platou în privinţa cazurilor de COVID şi că există o tendinţă foarte uşoară de scădere. El a precizat că, totuşi, numărul de cazuri de ATI a crescut şi acest lucru poate însemna că vor urma zile cu un număr destul de mare de decese.

“Am avut la data de 22 octombrie, 15.410 cazuri noi, astăzi suntem la 12.474. Este clar că suntem acuma deja de câteva zile la un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru, nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent şi care va fi viteza cu care va scădea numărul cazurilor noi.

Numărul este foarte mare şi în continuare va produce în următoarea perioadă presiune asupra sectorului sanitar, asupra secţiilor de terapie intensivă şi asupra unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat Raed Arafat, vineri, 29 octombrie, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în ultimele zile numărul cazurilor de ATI se află în creştere.

“Pacienţii de terapie intensivă, în 22 octombrie au fost 1.848 de pacienţi în terapie intensivă şi aici chiar dacă există un platou sau foarte uşoară scădere a numărului cazurilor, totuşi numărul cazurilor de ATI a crescut, suntem la 1875 de cazuri de terapie intensivă în ziua de astăzi.

Din păcate, încă ne situăm la un număr mare de decese, astăzi avem 481, am depăşit şi recordul de 500, adică am trecut de 500 în unele zile aşa că numărul deceselor, din păcate, este corelat şi cu numărul cazurilor care se află în terapie intensivă şi creşterea acestui număr de cazuri în terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr, din păcate, destul de mare de decese”, a afirmat şeful DSU.

Autoritățile au emis vineri, 29 octombrie, un nou raport privind evoluția epidemiologică a pandemiei din România, în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi și 480 de decese. Numărul pacienților internați la terapie intensivă a ajuns la 1.875.

Citeste si:

 „Suntem în război, pe front, cu arma la picior. Vreau să am o întâlnire cu conducătorii Bisericii”

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, proaspăt învestit în funcţie, spune că "moartea ne pândeşte în curtea Spitalului Judeţean", măsurile privind restricţiile vor fi aplicate cu...

Cât durează imunitatea obținută pe cale naturală, după îmbolnăvirea de COVID. Nu este încă foarte clar ce concentrație de anticorpi oferă imunitate împotriva reinfectării

Un studiu al cercetătorilor britanici arată că persoanele care au trecut prin forme grave ale bolii au, de regulă, un răspuns imunitar împotriva reinfectării cu COVID chiar și la mai mult...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă