Raed Arafat spune că elevii pot da mărțișoare de 1 Martie. „Și eu le duc colegelor”

1 lună in urmă 1


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 Martie în școli, dar cu respectarea distanțării.


„Cred că domnul ministru al educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori, mărțișoare, luni. Distanțarea și tot trebuie să fie păstrate”, a spus Raed Arafat la DigiFM.


Întrebat dacă el le va duce mărțișoare colegelor sale, șeful DSU a răspuns că da.


Afirmațiile lui Raed Arafat au venit în contextul în care Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, din 4 februarie, care conținea regulile pentru redeschiderea școlilor, interzicea „schimbul de obiecte personale”.


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat însă miercuri, 24 februarie, pentru Libertatea, că nu se pune problema ca sintagma „obiecte personale” să se aplice mărțișoarelor sau florilor oferite de 1 Martie.


Ulterior, Ministerul Educației a detaliat că „mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității”, iar ministerul „nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice” în includerea unor simboluri, precum florile și mărțișoarele, în categoria „obiecte personale”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă