Raed Arafat rupe tăcerea despre eficiența vaccinului anti-COVID-19. Ce trebuie să știe toți românii care doresc să se vaccineze

3 luni in urmă 2

Raed Arafat a vorbit în cursul serii de luni despre campania de vaccinare anti-covid19, care va începe odată ce vaccinul va ajunge în România. Șeful DSU dă asigurări cu privire la siguranța pacienților care vor dori să se vaccineze, susținând că orice informație va fi comunicată transparent către populație.

“Vom folosi ce va folosi toată Europa”

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre eficiența și siguranța vaccinului așteptat de toată lumea și privit ca o salvare pentru omenire. Secretarul de stat în MAI a explicat pe înțelesul tuturor că acest vaccin este achiziționat și adus în toată Europa pentru a face un bine oamenilor și nu invers. Astfel că el a comparat România cu Franța și Germania, subliniind că toate guvernele se aliniază aceluiași antidot menit să reducă cazurile de COVID-19, până la dispariția totală a pandemiei.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa.

Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a spus Arafat, la Digi24.

Când se va vaccina Raed Arafat

Șeful DSU a subliniat, de asemena, că nu va avea nicio omitere atunci când îi va veni rândul să se vaccineze. În plus, acesta consideră vaccinarea ca pe o șansă în plus în lupta cu virusul nemilos.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție”, a mai spus secretarul de stat, potrivit Digi24.

Întrebat despre funcționarea vaccinului anti-COVID-19, Raed Arafat a subliniat faptul că este nevoie ca un minim de 60% din populație să fie vaccinate. De asemenea, este nevoie de o vaccinare care să meargă în parallel cu respectarea măsurilor de siguranță, astfel ca reducerea cazurilor să aibp rezultate vizibile și rapide.

„După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă.

Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă.

Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a conchis Raed Arafat.

The post Raed Arafat rupe tăcerea despre eficiența vaccinului anti-COVID-19. Ce trebuie să știe toți românii care doresc să se vaccineze appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă