Raed Arafat rupe tăcerea despre aglomerația de la metrou de luni seară. Cine sunt vinovații pentru focarul de infecție de COVID-19 creat

3 luni in urmă 30

Incident grav la metrou luni seară, după apariția unei defecțiuni la şine pe segmentul dintre staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1. În urma acestei probleme apărute, sute de călători s-au îngrămădit pe peroanele neîncăpătoare ale stației de metrou Dristor 1.

Circulația a revenit la normal după mai mult de trei ore

Incidentul apărut la metrou a avut loc chiar în jurul orei 16:55, atunci când se formează cea mai mare aglomerație, numită și oră de vârf. Astfel, o șină dintre stațiile Mihai Bravu și Dristor 1 s-a defectat, afectând mersul metrourilor pe Magistralele 1 şi 3.

După lungi minute de așteptare în aglomerația strânsă din cauza valurilor de oameni care soseau neîncetat, a avut loc reorganizarea circulaţiei trenurilor în sistem pendulă pe aceste tronsoane.

Chiar și așa, sute de cetățeni au stat zeci de minute blocați pe peron, până când s-a pus în funcțiune mersul garniturilor în sistem pendulă.

În urma defecțiunii apărute, Metrorex a transmis un comunicat prin care explică motivul defecțiunii, precum și măsurile rapide care au fost luate.

„Metrorex informează că astăzi, 23.11.2020, circulaţia trenurilor pe Magistralele 1 şi 3 se desfăşoară cu dificultate în urma defectării unei şine între staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1. Pentru fluidizarea traficului şi continuarea călătoriilor, circulaţia a fost reorganizată pe firul 2 între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de circa 8 minute.

În staţii se fac anunţuri cu privire la reorganizarea circulaţiei. De asemenea, siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment”, se arată în comunicat, potrivit g4media.ro.

Raed Arafat, despre gestionarea greșită a aglomerației

Într-o intervenție la Digi24, Raed Arafat a explicat că autoritățile au luat măsuri cu privire la efectuarea muncii la domiciliu, precum și a decalării programului în condițiile deplasării la locul de muncă. Potrivit șefului DSU, acest eveniment nu ar fi trebuit să aibă loc, sfătuindu-i pe cetățeni să evite cât pot de mult aglomerările.

În plus, Raed Arafat le recomandă oamenilor să aștepte afară sau în locuri foarte bine isolate, în cazul în care mai întâmpină situații similare.

Cu privire la grupările de oameni formate, Raed Arafat găsește vinovată firma de pază, care a permis accesul unui număr mare de persoane, fără ca trenurile să circule pentru a permite fluidizarea traficului.

„Firmele de pază trebuie să oprească oamenii să intre în momentul în care există o defecțiune. Dacă avem instantaneu, oamenilor trebuie să li se spună instantaneu să nu mai intre.

Este o problemă de gestionare a mulțimii. Soluția era să-i oprim în aer liber, nu să îi lăsăm să intre. Oamenii pot să se supere, dar în astfel de situații, în loc să aștepte în interior și să se infecteze fiind unii lângă ceilalți, mai bine rămân afară.

Nu ajung mai repede dacă se împing să intre înăuntru’, a conchis Arafat, potrivit Digi24.

The post Raed Arafat rupe tăcerea despre aglomerația de la metrou de luni seară. Cine sunt vinovații pentru focarul de infecție de COVID-19 creat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă