Raed Arafat: Regulile pentru înmormântare s-ar putea schimba: Trebuie să devină mai permisive

1 lună in urmă 33

De Monica Palade.
Publicat: 07.04.2021, 07:14.
Actualizat: 07.04.2021, 07:14

Raed Arafat afirmă că regulile pentru înmormântare s-ar putea schimba pentru a deveni mai permisive.

Raed Arafat: Regulile pentru înmormântare s-ar putea schimba

Hepta/Mediafax/ Alexandru Dobre

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat. Totodată, au fost discuții, inclusiv INSP, și că au fost înțelegeri ca acest ritual să fie mai relaxat, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte", a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Măsuri mai relaxate

Raed Arafat este sigur că decizia nu va fi blocată politic, reprezentanții cultelor având deja discuții cu premierul asupra ridicării acestor restricții.

"Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a mai spus șeful DSP.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă