Raed Arafat: Recomandarea de carantinare a municipiului Timișoara a fost făcută de DSP Timiș

1 lună in urmă 2

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a replicat pe Facebook după acuzațiile care l-au vizat în urma anunțului potrivit căruia Timișoara rămâne în carantină, după ce autoritățile locale au votat ridicarea restricțiilor. Arafat a precizat că recomandarea a aparținut DSP Timiș și că „nu a fost luată ca un afront la adresa autorităților din Timiș”.

Ieri, 21 martie, la o zi după ce autoritățile locale au votat ridicarea carantinei în Timișoara și în cele patru localități de lângă, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc, șeful DSU a semnat un ordin pentru prelungirea restricțiilor cu 7 zile.

Raed Arafat a afirmat însă astăzi că „recomandarea de carantinare a municipiului Timișoara și a două dintre localitățile limitrofe a fost facută de DSP Timiș și trimisă către INSP”.

INSP a avizat propunerea de carantinare și a recomandat ca localitățile care nu se aflau în propunerea DSP să rămână și ele în carantină din considerente de sănătate publică, mai ales ca în ambele localități incidență este încă ridicată.

Raed Arafat, director DSU:

Arafat a explicat că măsuri similare au fost luate și în alte orașe: „Municipiile mari, care au mai fost carantinate, cum ar fi Alba-Iulia, Sibiu, Baia Mare, etc, au necesitat prelungiri succesive ale măsurilor în scopul reducerii incidenței”.

În final, șeful DSU a precizat că decizia „a fost luată în urma mai multor discuții și consultări, inclusiv cu colegii din cadrul Ministerului Sănătății și cu colegii din cadrul INSP”.

Decizia nu a fost luată ca un afront la adresa autorităților din Timiș, ci ca pe o masură de prevenire pentru a nu pierde impactul carantinării din ultimele 14 zile. Așa cum am mai explicat, măsura este una provizorie și are aplicabilitate până în ziua de miercuri, ora 24:00.

Raed Arafat, director DSU:


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă