Raed Arafat, profeție sumbră despre Covid-19 de Paște. Vești proaste pentru milioane de români

1 lună in urmă 2

 Vești proaste pentru milioane de români. Secretarul de star Raed Arafat avertizează populația României despre noul val pandemic. Vom avea sau nu carantină de Paște? Ce spune specialistul și care sunt măsurile care trebuie luate.

Raed Arafat, profeție sumbră despre Covid-19 de Paște

Vești îngrijorătoare pentru români. Fix atunci când credeau că vor scăpa, încet-încet, de pandemie, Raed Arafat face declarații incredibile. Secretarul de stat susține că va exista o creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Predicțiile specialiștilor nu arată prea bine, aceștia avertizând populația României de pericolul care încă rămâne în țara noastră.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere.

Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 (n.r – de cazuri pozitive cu Sars-Cov-2 pe zi) … e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Pentru că Paștele se apropie cu pași rapizi, românii sunt îngrijorați să nu revină la situația de anul trecut, când toate regiunile din România au intrat în carantină. Secretarul de stat Raed Arafat nu crede că se va pune problema ca acest lucru să se repete, însă sfătuiește cetățenii să fie prudenți și să respecte, în continuare, măsurile de prevenire a infecției cu virusul COVID-19.

„Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a completat secretarul de stat în cadrul aceleiași emisiuni de la Digi 24.

Ce spune Raed Arafat despre vaccinul AstraZeneca

Secretarul de stat laudă decizia României de a retrage de pe piață dozele vaccinuri AstraZeneca suspendate în Italia și încurajează toți românii să continuie să se programeze pentru următoarea etapă de imunizare împotriva coronavirusului.

„Fără discuție acest scandal ar putea duce la o scădere a dorinței de vaccinare, la teamă în rândul populației. Orice discuție trebuie purtată cu oameni din domeniu, care știu despre ce e vorba. Discuții care sunt nefondate, care nu folosesc date științifice și care merg pe partea emoțională, duc la îndepărtarea populației.

România a luat o măsură înțeleaptă de sistare a acelui lot, până când se va pronunța și Agenția Europeană a Medicamentului. (…) Este clar că acum nu avem suficienți oameni vaccinați ca să oprim valuri de infectări. Rolul de limitare a impactului nu-l poate avea doar o instituție, ci și cu individul – toți – suntem o echipă. În ultimele zile au fost dezinformări dure”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

 

The post Raed Arafat, profeție sumbră despre Covid-19 de Paște. Vești proaste pentru milioane de români appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă