Raed Arafat, primele declarații după incendiul de la Ploiești: O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului

3 săptămâni in urmă 20

Șeful Departamentrului pentru Situații de Urgență a oferit primele declarații după tragedia de la Spitalul suport Covid Movila, acolo unde doi pacienți au murit carbonizați și alți 16 au fost evacuați. Alarma de incendiu a fost dată la 4:15 minute, iar în 10 minute a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Raed Arafat s-a aflat acolo, coordonând intervenția.

“Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la Spitalul Floreasca”, potrivit Agerpres.

Șeful DSU a fost întrebat dacă infirmiera a încercat să stingă focul, iar acesta a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

„Erau 2 pacienți în salon pe ventilație non invazivă. În salon era o asistență și o infirmieră, asistență ieșise, iar infirmieră a rămas acolo și în momentul în care a mișcat un pat s-a declanșat incendiu. Din ce inteleg, salonul avea senzori de oxigen”, a explicat șeful DSU, la Realitatea PLUS.

Acesta a oferit informații referitoare la intervenția de lichidare a focului, dând asigurări că flăcările au fost stinse în 3 minute.

Potrivit fiicei asistentei arse, femeia, în vârstă de 53 de ani, lucre de 20 de ani în cadrul unității medicale. Se pare că halatul pe care îl purta a luat foc, ceea ce i-ar fi provocat arsuri de peste 40% din suprafața corpului, în timp ce soţul femeii lucrează la Serviciul de Ambulanţă Prahova.

 

The post Raed Arafat, primele declarații după incendiul de la Ploiești: O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă