Raed Arafat: Patru pacienți morți în incendiul de la Institutul Balș. 120 de pacienți, transferați la alte spitale

1 lună in urmă 22

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat în urmă cu puține momente că patru persoane au murit în incendiul izbucnit în această dimineață la Insitutul Matei Balș din Capitală.  Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. 

Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, a anunțat medicul Raed Arafat. El a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Incendiul a fost lichidat și nu mai avem alte persoane grav rănite, rămâne să fie investigată cauza incendiului, a mai precizat el. Arafat a mai spus că nu vrea să speculeze asupra cauzei incendiului.

Dr. Raed Arafat, șeful DSU: La ora 5.03 incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la 5.13 a fost pimul echipaj sosit, iar la 5.14 a fost declanșat planul roșu. La acest moment, intervenția este finalizată, nu mai sunt persoane de evacuat.

Rămâne problema celor care vor investiga cauzele incendiului, asupra cărora nu vom specula. În afară de cei 4 decedați, nu există persoane care au suferit probleme grave din cauza incendiului. Nu mai avem pacienți cu arsuri.

Prof.dr. Streinu Cercel: “Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți erau cu forme de COVID medii spre severe. Erau ținuți cu mască de oxigen. Avizele sunt în ordine. Ultima linie de oxigen a fost montată în noiembrie.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă