Raed Arafat nu ia în considerare un LOCKDOWN în România: „Clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte măsuri”

1 lună in urmă 1

Raed ArafatRaed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat nu ia în considerare un lockdown în România, însă nu a negat zvonul privind introducerea obligativității circulației cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00 față de ora 23.00 cum este reglementarea în vigoare, după ce numărul cazurilor de covid a început să crească. În plus, au fost confirmate și versiunile britanică, sud-africană și braziliană de COVID-19 în țara noastră.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 21:18

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Noi nu avem nicio discuție pe masă pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat. 

Secretarul de stat nu a respins varianta de a se circula cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00, însă a specificat faptul că nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect.

„Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00. O să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte măsuri. În grupul științific am discutat mai multe aspecte, dar până nu trec prin CNSU e mai bine să nu speculăm”, a declarat Raed Arafat luni seara la un post TV.

„În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele  dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a precizat secretarul de stat.

Referitor la soluții, Raed Arafat a declarat: „Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România. Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă