Raed Arafat nu exclude să ajungem la 10.000 de infectări pe zi: ”Tendința este de creștere, nu mai este de platou”

1 lună in urmă 7

Raed Arafat nu exclude ca România să ajungă la 10.000 de infectări pe zi, însă susține că măsurile luate până acum de autorități sunt menite să încetinească această creștere. ”Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat purtând mască, în timpul unei conferințe de presă

Raed Arafat nu exclude să ajungem la 10.000 de infectări pe zi: ”Tendința este de creștere, nu mai este de platou”

Hepta/Mediafax/Alexandru Dobre

Raed Arafat a afirmat că toate măsurile luate până acum de autorități sunt menite să încetinească această creștere.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

Măsurile își produc efectele în minim 14 zile, a precizat Arafat, atrăgând atenția că nu trebuie să uităm de tulpină nouă, care se răspândește mai repede și începe să fie predominantă.

Întrebat dacă exclude, în următoarele două săptămâni, 10.000 de infectări pe zi, secretarul de stat din MAI a răspuns: „Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 ... e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.

Raed Arafat spune că e prea devreme pentru decizii în privința Sărbătorilor Pascale

Raed Arafat a mai spus că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut, comentând astfel speculațiile referitoare la felul în care se vor desfășura Sărbătorile Pascale în acest an.

”Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a spus Raed Arafat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

raed arafat infectari covid pandemie tulpina britanica
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă