Raed Arafat: Încă două firme au depus contestații în licitația pentru testele de salivă destinate școlilor, suntem într-un joc al contestațiilor pentru primul lot

1 săptămână in urmă 18

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/teste-saliva-scoli-e1638447129673.jpg
“Suntem într-un joc al contestațiilor pe primul lot” de teste de salivă destinate școlilor, după ce încă două firme au contestat procedura de atribuire a contractului pentru acest lot, a spus luni, la B1 TV, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Procedura de achiziție pentru primul lot fusese deja blocată de o contestație la CNSC.

Raed Arafat, luni la B1 TV:

  • „Eu pot să vă spun că astăzi au mai depus încă două firme, și uitați-vă cum au lucrat, cel puțin încă o firmă au depus contestații pe același lucru, au așteptat până în ultima zi și au depus astăzi, adică ne blochează mai departe. Firma care a depus prima contestație n-a depus cauțiunea pe prima contestație, dar a depus din nou o contestație pe alt subiect, zicând că o să depună cauțiunea pentru ea ca să prelungească perioada, deci suntem într-un joc al contestațiilor pe primul lot, dar pentru al doilea lot, pentru că erau pe loturi, sunt în evaluare cei de la ONAC, pentru că la nivelul ONAC se face acest lucru”.

Raed Arafat despre termenul pentru soluționarea contestațiilor:

  • “Există termen, dar termenul poate să fie mi se pare și 15-20 de zile. În mod normal, fiind situația care este, noi sperăm că va fi tratat cu celeritate. Faptul că în acest mod se depun contestațiile până în ultima zi, nu se depun la început, se depun la sfârșit, înseamnă că ne va întârzia în plus. Să vedem următorul lot, care acum se evaluează”.

Oficialul anunțase pe 5 ianuarie prima contestație a procedurilor de achiziție a testelor de salivă.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Ovidiu Zară, a explicat pentru Edupedu.ro că întârzierile produse de contestație pot fi prelungite în cazul în care decizia instituției va fi la rândul ei contestată.

Articolul Raed Arafat: Încă două firme au depus contestații în licitația pentru testele de salivă destinate școlilor, suntem într-un joc al contestațiilor pentru primul lot apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă