Raed Arafat explică evacuarea de la Foişor: „Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată”

4 săptămâni in urmă 28

Raed Arafat explică evacuarea de la Foişor. Zeci de pacienți au fost evacuaţi vineri seară din Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală. O parte dintre persoanele evacuate sunt oameni care au fost operaţi chiar vineri dimineaţă.

Raed Arafat explică evacuarea de la Foişor: S-a luat decizia de transformare a lui în spital pentru COVID

Citeşte şi Pacienţi operaţi, scoşi noaptea afară pentru că spitalul Foişor devine suport COVID. Scene incredibile în Capitală

„Spitalul Foișor, astăzi, după o analiză a situației din București, s-a luat decizia de transformare a lui în spital pentru COVID. Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar. Suntem pe cale a de porni al treilea tir de terapie intensivă la ‘Babeș’ și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat, decizie luată pentru siguranță. În UPU mai avem pacienți care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiți și acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unitățile respective primesc și alți pacienți care ajung, așa că după analiză, Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de terapie intensivă, din ce mi-au zis colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Fiica unei paciente spune că mama sa a sunat-o în jurul orei 18:00 şi i-a spus să vină să o ia acasă pentru că evacuează spitalul.

Citeşte şi EXCLUSIV Spitalul Foişor, evacuat de urgenţă pentru a deveni suport COVID. Monica Pop: Ireal, eu cred ca este un film horror

”Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19. Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi  a fost scoasă de la terapie intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să opresc așa ceva”, a spus fiica unei paciente.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă