Raed Arafat explică de ce este nevoie de carantină pentru Timișoara. Măsura ar putea fi prelungită dincolo de cele 14 zile

1 lună in urmă 114

Dacă nu se lua acum măsura intrării în carantină a municipiului Timișoara, s-ar fi luat oricum mai târziu și riscul era să dureze și mai mult carantina. Cu cât o rată de incidență este mai mare, cu atât este mai greu să fie coborâtă, a explicat sâmbătă, la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Chiar și așa, secretarul de stat avertizează că cele 14 zile pentru care s-a impus acum carantina s-ar putea să nu fie suficiente. Cam în toate situațiile de carantinare precendente a fost nevoie de o prelungire a restricțiilor cu cel puțin 7 zile. 

Măsurile de la nivel local, precum cele în cazul Timișoarei, sunt luate pentru a se evita măsuri mai drastice în toată țara, a explicat șeful DSU la Digi24. Raed Arafat dă însă asigurări că în acest moment nu există nicio discuție despre impunerea unei carantine generale.

Timișoara intră de luni în carantină, după ce acolo rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.  Șeful DSU, Raed Arafat, spune că decizia nu este ușoară, dar oamenii trebuie să înțeleagă că pandemia pune presiune tot mai mare asupra sistemului sanitar, în contextul în care apar tulpini extrem de contagioase. Degeaba este impusă carantină dacă nu este limitată mobilitatea, masca nu este purtată si igiena nu e asigurată corespunzător, spune Raed Arafat.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă